Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

   Τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν αφήσουμε για πάντα το Δημοτικό Σχολείο, διαπιστώσαμε στην τάξη μας κάτι μάλλον ασυνήθιστο: τα περισσότερα παιδιά επιθυμούν να συνεχίσουν την σχολική τους πορεία στο Μουσικό Γυμνάσιο. Έτσι στα πλαίσια του προγράμματος για την ομαλή μετάβασή μας από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, η δασκάλα μας κ. Στέλα Λουδοβάρη έκρινε πως θα έπρεπε να επισκεφθούμε αυτό το σχολείο. Έκανε, λοιπόν, τις απαραίτητες ενέργειες και την Τρίτη 8/6 2021 βρεθήκαμε στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς, όπου μας καλοδέχτηκαν.


     Η Διευθύντρια κ. Μπελερή και ο καθηγητής κιθάρας κ. Ζορπίδης μας οδήγησαν αρχικά στη αίθουσα κιθάρας όπου μας μίλησαν για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου και απάντησαν σε όλες μας τις ερωτήσεις. Έπειτα περάσαμε από κάποιες αίθουσες διδασκαλίας και κάναμε κάποιες ερωτήσεις σε μαθητές Β’ Γυμνασίου. Συνεχίσαμε περνώντας από την αίθουσα ποντιακής λύρας στην αίθουσα σίτισης, η οποία πλέον λόγω κορωνοϊού λειτουργεί ως αίθουσα σαξοφώνου και κλαρίνου όπου δύο καθηγητές και ένας μαθητής μας έδωσαν τη ευκαιρία να απολαύσουμε δύο μουσικά κομμάτια με σαξόφωνο και κλαρίνο. Η περιήγησή μας συνεχίστηκε στην αίθουσα Ευρωπαϊκής Ορχήστρας, όπου ο κ. Ταμβάκης μάς έδειξε τη θέση της χορωδίας και κάποια μουσικά όργανα. Με κάποιον τρόπο διαισθάνθηκε ότι ο συμμαθητής μας ο Ραφαήλ έχει ταλέντο και του έδωσε τις μπαγκέτες καλώντας τον να κάτσει στα ντραμς. Ο Ραφαήλ κάθισε και με το πρώτο χτύπημα έδειξε πόσο καλός… τενίστας είναι (στο τένις έχει σπουδαίες διακρίσεις).Αμέσως μετά ο συμμαθητής μας ο Μιχάλης μάς έβγαλε ασπροπρόσωπους δείχνοντας πώς πρέπει να παίζονται τα ντραμς. Τέλος, το συγκρότημα “THE P.A.G.S.” που δημιούργησαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου μάς παρουσίασε ένα τραγούδι τους κλείνοντας ευχάριστα την επίσκεψή μας.

     Όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως αν προτίθενται ή όχι να δοκιμάσουν να εισαχθούν στο Μουσικό Γυμνάσιο, απολαύσαμε την επίσκεψη αυτή. Η κυρία Διευθύντρια, οι καθηγητές και οι μαθητές μάς φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε πολύ. Μακάρι όλοι όσοι από εμάς επιθυμούμε να συνεχίσουμε στο Μουσικό Γυμνάσιο να τα καταφέρουμε στις εισαγωγικές εξετάσεις αφού φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

                    Η μαθήτρια της Στ' τάξης

                      Κατερίνα Δημηροπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου